Húsvét2017. április 12-én tartottuk a húsvéti mulatságot.

Húsvét előtt összegyűltünk, és megbeszéltük, hogy ki mit fog készíteni a gyerekekkel. Az egyik kisgyermeknevelő vállalta, hogy gipszből különböző formákat öntsön ki és azokat a gyerekek megfestik. Egy másik kisgyermeknevelő pedig kosarakkal készült. Ehhez hozta a hozzávalókat, pl.: fonalat, mintapéldányt.


Mikor eljött a húsvét hete, már mindenki izgatottan várta az ünnepi alkalmat. A gyerekeknek meséltünk a húsvétról, a szokásokról. Verset és mondókát tanítottunk nekik. Közösen készítettünk húsvéti díszeket és azokkal díszítettük fel a csoportszobákat.

A mulatságot megelőző napokban a szülők figyelmét felhívtuk, hogy a húsvéti program 16 órától kezdődik.


Amikor eljött a várva várt nap mindent előkészítettünk. A gipszformákat, a tojásokat, kosarakhoz a hozzávalókat, és egy kis harapni valót.

Uzsonna után összetoltuk az asztalokat, berendeztük a szobát és vártuk a szülők érkezését. Tipegő csoport egyik szobájában tojásokat és gipszformákat lehetett festeni. A nagycsoport egyik szobájában pedig kis kosarakat lehetett készíteni. A nagycsoport másik szobájában vártuk a gyerekeket és a szülőket egy kis harapnivalóval. A szülők szép sorban érkeztek. Amelyik gyereknek később érkezett a szülője, azzal a saját kisgyermeknevelője foglalkozott. A szülők és a gyerekek közösen kiválasztották, hogy melyik tevékenységet szeretnék csinálni. A szülő és a gyermeke közösen leültek és együtt tevékenykedtek. Nagyon élvezték a húsvéti programot. Sok fényképet készítettek a szülők és mi, kisgyermeknevelők is.


   Fodor Zsófia

kisgyermeknevelő