A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) a Magyar Nemzeti Iroda Tempus Közalapítvány Erasmus+ 2014-2020-as időszakának a Stratégiai Partnerségek című pályázati felhívására a magyar és nemzetközi projekt partnereivel együttműködésben megnyerte a 2016. március 8. napján benyújtott 2016-1-HU01-KA201-022945 számú Multicultural Early Childhood Education /multikulturális kisgyermekkori oktatás (nevelés)/ – MECEC+ című Erasmus+ Köznevelési stratégiai partnerségek pályázatot.KA2 Strategic Partnerships for school education - MECEC+ project

2016-1-HU01-KA201-022945 - 16/1/KA201/2294A főpályázó a Galileo Progetti Nonprofit Kft.


A pályázat nyelve az angol, tekintettel a nemzetköziségre.


A MECEC+ projekt célkitűzése egy összehasonlító elemzés megvalósítása a koragyermekkori gondozás és nevelés témájában három országban, (Olaszország, Toszkána – Magyarország, Budapest - Spanyolország, Katalónia), a készség-és kompetenciaelemzésen, a nevelők képzéseinek és tanulmányainak, a referenciarendszereknek és a szabályozásoknak az elemzésén, és a nevelési-gondozási szolgáltatások megfigyelésén keresztül.


Partnerszervezetek:

  • - Galileo Progetti Nonprofit Kft., koordinátor;
  • - ELTE TÓK;
  • - Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék;
  • - Arca Cooperativa Sociale;
  • - University of Florence;
  • - Serveis a les persones – ENCIS;
  • - University of Manresa.


Az átfogó célkitűzés hosszú távon hozzájárulni a hátrányos helyzetű gyermekek inklúziójának fejlődéséhez, a készségeik fejlesztéséért, az iskoláztatási esélyegyenlőség és a jó tanulási eredmények eléréséhez szükséges képességek biztosításáért: a koragyermekkori nevelés hozza a legnagyobb megtérülést a gyermekek eredményei és a szociális alkalmazkodásuk tekintetében. A társadalmi kirekesztés által veszélyeztetettnek ítélt gyerekek a projektben különösen a kulturális kisebbségek (roma) és a bevándorlók, és a szegénység által veszélyeztetett vagy a szegénységi küszöb alatt élő gyermekek.

 

  MECEC+ project - Nursery visit in Budapest
  MECEC+ project - International training activity
  MECEC+ projekt - Záró publikáció - THE INTERCULTURAL NEEDS OF EDUCATORS IN EARLY CHILDHOOD SERVICES
  MECEC+ projekt - Záró publikáció - THE INTERCULTURAL NEEDS OF EDUCATORS IN EARLY CHILDHOOD SERVICES